ITALIE VAN A TOT V

10 dagen

 • hotel***
 • halfpension/volpension
 • gratuïteit
 • gedetailleerde offerte op aanvraag
terug naar overzicht

De mooiste steden van Italië per bus: Assisi, Firenze, Rome, San Gimignano, Siena en Venetië. Tijdens deze tiendaagse reis bezoek je deze prachtige Italiaanse steden met hun indrukwekkende kerken, monumentale gebouwen en vele romantische plekjes. Het eeuwige Rome, stad van keizers en pausen, stad waar alle wegen naartoe leiden, ontbreekt natuurlijk niet in dit programma. Net als de unieke dogenstad Venetië met zijn honderden kanalen. In Firenze, de stad van de Renaissance, geniet je van de magnifieke Dom, de David van Michelangelo en vele andere beroemde trekpleisters. Ook San Gimignano met zijn machtige torens, Siena met zijn wereldberoemde Piazza del Campo en Assisi met zijn overdonderende basiliek, pareltjes die je gezien moet hebben.

Reisschema

Dag 1 in de namiddag vertrek vanuit België.
Dag 2 Firenze: aankomst in de voormiddag, bezoek aan de Dom, het baptisterium, de Piazza della Signoria, de Ponte Vecchio, ’s namiddags bezoek aan het museum van de Accademia en wandeling naar San Miniato al Monte en de Piazza Michelangelo. Avondmaal en overnachting in Firenze.
Dag 3 Firenze: ontbijt, bezoek aan het Ufizzi of Bargello, bezoek aan San Marco en San Lorenzo. Avondmaal en overnachting in Firenze.
Dag 4 San Gimignano – Siena – Assisi: na het ontbijt in Firenze, vertrek naar San Gimignano en Siena, in de namiddag vertrek naar Assisi, eerste kennismaking met de stad. Avondmaal en overnachting in Assisi.
Dag 5 Assisi – Rome: ontbijt, in de voormiddag bezoeken in Assisi (basiliek van Sint-Franciscus, kerk van Heilige Clara), in de namiddag vertrek naar Rome, eerste kennismaking met de stad. Avondmaal en overnachting in Rome.
Dag 6 Rome: ontbijt, bezoek aan Santa Maria Maggiore, de kerk van Sint-Pietersbanden, het Colosseum, het Forum, het Pantheon, de Piazza Navona. Avondmaal en overnachting in Rome.
Dag 7 Rome: ontbijt, bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek, het Vaticaan en de Engelenburcht. Avondmaal en overnachting in Rome.
Dag 8 Rome – Venetië: ontbijt, voormiddag in Rome; in de namiddag vertrek naar Venetië, avondmaal en overnachting in Venetië (Lido di Jesolo).
Dag 9 Venetië: ontbijt, vertrek vanuit Lido di Jesolo naar Venetië met de vaporetto onder de Rialtobrug, langs de Ca’d’Oro tot aan het San Marcoplein met het Dogenpaleis en de Brug der Zuchten, mogelijke wandelingen langs de Sint-Rochusschool, de Frarikerk, de San Paolo, naar Sint-Jan en Paulus en de Sint-Zachariaskerk, of door het Museum van de Academie, Santa Maria della Salute, de Douane, Santa Maria de Gesù; in de vooravond, terug naar Lido di Jesolo en vertrek naar België. Dag 10 in de voormiddag aankomst in België.

Tip

Deze reis kan je ook per vliegtuig maken!

In de prijs begrepen

 • busreis België – Italië – België
 • verblijf in ***hotel op basis van meerpersoonskamers, halfpension/volpension met tweepersoonskamers en 1 single zonder supplement voor de groepsleiding.
 • halfpension (zie reisschema)
 • het vervoer zoals vermeld in het reisschema
 • de bezoeken en uitstappen zoals vermeld in het reisschema
 • een reisgids ‘Fratelzon Rome en Firenze’ voor elke deelnemer
 • bijstandsverzekering
 • garantiefondspremie

 Prijzen per persoon worden berekend op basis van minimaal 40 betalende deelnemers. Per 15 betalende deelnemers reist de 16de deelnemer gratis.