KLASSIEK GRIEKENLAND, KRETA & SANTORINI

14 dagen

 • halfpension/volpension - hotel***
 • gratuïteit
 • met begeleider / gids
 • gedetailleerde offerte op aanvraag
terug naar overzicht

Als je aan Griekenland denkt, denk je aan eilanden. Deze veertiendaagse reis laat je naast het klassieke Griekenland ook Kreta met zijn rijke Minoïsche geschiedenis en de natuurpracht van het Cycladisch vulkaaneiland Santorini ontdekken. Europese cultuur, rustgevende wandelingen, adembenemende uitzichten, de helder blauwe zee, de magie van de Cycladen. Dit wordt een onvergetelijke ervaring!

Reisschema

Dag 1 Brussel – Athene vlucht naar Athene, transfer naar het hotel, eerste kennismaking met de stad, avondmaal in de Plaka. Overnachting in het centrum van Athene.
Dag 2 Athene na het ontbijt, bezoek aan de Akropolis, aan het Akropolismuseum en aan het Nationaal Museum, bezoek aan de Griekse en Romeinse Agora, de tempel van Zeus, het park, het Zappeion. Maaltijden en overnachting in het centrum van Athene.
Dag 3 Argolis na het ontbijt vertrek naar de Argolis: het kanaal van Korinthe, Oud-Korinthe, Mykene (lunch), Nauplion, Epidauros. Avondmaal en overnachting in Kalamaki-Isthmia.
Dag 4 Kalamaki strandverblijf in Kalamaki, mogelijkheid voor uitstaps te voet naar Kenchreai of het museum van Isthmia. Maaltijden en overnachting in Kalamaki.
Dag 5 Kalamaki – Piraeus ontbijt, boot naar Santorini : vertrek naar Piraeus voor de boot naar Santorini, lunch-pakket. Avondmaal en overnachting in Fira.
Dag 6 Fira – Akrotiri ontbijt, bezoek aan het prehistorisch museum, wandeling van het klooster van de Profeet Elias naar Perissa, lunch, vrije namiddag aan het strand. Avondmaal en overnachting in Fira.
Dag 7 Fira – vulkaaneiland – Thirassia – Oia – Fira ontbijt, uitstap per boot naar de vulkaan en de warme bronnen, picknick op het eiland Thirassia, per boot naar Oia, avondmaal, met de bus terug naar Fira, overnachting in Fira.
Dag 8 Fira – Heraklion ontbijt, voormiddag: boot naar Heraklion. Lunch, diner en overnachting in Heraklion.
Dag 9 Samariakloof na het ontbijt, vertrek je ’s morgens vroeg naar de Omalosvlakte. Daar daal je af in de Samariakloof. Na een verkwikkende zwempartij neem je de boot naar Chora Sfakion en vervolgens ga je met de bus naar Heraklion.
Dag 10 Heraklion – boot naar Piraeus ontbijt, bezoek aan het Archeologisch Museum en de opgravingen in Knossos, maaltijden in Heraklion, in de vooravond inscheping op de nachtboot naar Piraeus. Overnachting op de boot.
Dag 11 Piraeus – Delfi aankomst in Piraeus, ontbijt, vertrek naar Delfi, halte in Hosios Loukas, in de namiddag bezoek aan het museum en de opgravingen. Maaltijden en overnachting in Delfi.
Dag 12 Delfi – Olympia ontbijt en vrije voormiddag in Delfi, middagmaal in Delfi, in de namiddag vertrek naar Olympia via Antirion en Rion. Avondmaal en overnachting in Olympia.
Dag 13 Olympia – Kalamaki na het ontbijt bezoek aan museum en opgravingen van Olympia, lunch in Olympia, dan vertrek naar Kalamaki. Avondmaal en overnachting in Kalamaki.
Dag 14 Kalamaki – Athene – Brussel ontbijt en transfer naar luchthaven van Athene & vlucht naar Brussel.

Tips

 • Je kunt de vrije dag in Kalamaki vervangen door een wandeling op de Akrokorinthos en een bezoek aan het Heraion, een trektocht in de Loussioskloof en een bezoek aan Mistra.
 • In Santorini kun je opteren voor een wijnproeverij en/of een wandeling in de schilderachtige dorpjes Vothonas, Mesa Gonia en Pyrgos.
 • In plaats van de Samariakloof kun je een bezoek brengen aan Kera (de kerk en het kloostertje), de Lassithihoogvlakte, Malia (een Minoïsch paleis), Fodele (de geboorteplaats van El Greco), Rethymnon, het klooster van Arkadi, Spina Longa, Festos en Matala.

In de reis begrepen

 • de vluchten
 • alle boottochten (voor de nachtboot 1 vierpersoonscabines met badkamer)
 • ervaren (Fratelzon)begeleiding tijdens de hele reis
 • verblijf in ***hotel op basis van meerpersoonskamers, halfpension/volpension met tweepersoonskamers en 1 single zonder supplement voor de groepsleiding.
 • halfpension/volpension (zie reisschema)
 • vervoer zoals vermeld in het reisschema
 • bezoeken en uitstappen zoals vermeld in het reisschema
 • reisgids ‘Fratelzon Griekenland’ voor elke deelnemer
 • bijstandsverzekering
 • garantiefondspremie

 Prijzen per persoon worden berekend op basis van minimaal 30 betalende deelnemers. Per 15 betalende deelnemers reist de 16de deelnemer gratis.